hår, hårbulleDet finns massor som många inte vet om sitt hår, information som faktiskt kan hjälpa dig att få ett friskare hår. Bland annat så kan stress påverka hårkvaliteten och att rätt kost kan ge en vackrare hårsvall.

Det finns massor av intressant och rolig fakta om hår och hårväxt som kan hjälpa dig till det där drömsvallet. Man ska komma ihåg att allas hår är olika, på samma sätt som alla människor är olika. Allt kanske inte fungerar på alla. 

Anledningar till tunt och slitet hår

Tyvärr är det många som upplever att de fått tunnare och mer slitet hår, men vet inte riktigt vad man kan göra åt det. Det finns olika situationer i livet som kan påverka håret och det finns inte alltid mirakelkurer som kan rädda detta. Det handlar ofta om ändra rutiner och sätt i vardagen. Stress påverkar oss mycket som de flesta vet, och faktum är att det också påverkar håret. När man är stressad så äter man ofta sämre, får sömnproblem och känner sig deppig, vilket i sig påverkar kroppens immunförsvar. Då tappar man ofta lätt hår, och håret blir alltså tunnare. Även medicinering, p-piller, vitaminbrist eller överskott, viktras, dåliga stylingprodukter och graviditet kan leda till att man får mer slitet och tunnare hår, läs mer här. Det kan även vara bra att besöka en salong Headzone frisör Stockholm för att få riktigt bra råd kring sitt hår och vad man kan göra åt sin hårkvalitet. 

Vackrare hår med rätt kost

Att ändra sin kost en aning kan man få ett vackrare hårsvall låter väl ganska enkelt, eller hur? För att håret ska bli starkare och friskare bör man inkludera mer lax, valnötter, ostron, sötpotatis, ägg, spenat, linser, ärtor, grekisk yoghurt, keso, blåbär och magert kött som fågel i sin kost, detta enligt en artikel i Veckorevyn. Det handlar inte om att man måste äta alla dessa grejer, att äta vissa av dem regelbundet räcker. Dessa matvaror innehåller vitaminer, mineraler och andra oljor som är bra för hårets kvalitet.

Andra hårfakta

Det finns även andra saker som kan vara bra att veta. I Metro kan man läsa att det är normalt att tappa hundratals hårstrån dagligen, att håret växer ca 1,5 centimeter per månad och att håret har en maxlängd. Så spara inte till väldigt långt hår i onödan, för de flesta kan håret inte bli längre än 1-1,5 meter.