Visst är det här med smink och hudvård otroligt kul för en trendmedveten tjej, men glöm inte bort att göra det snyggt omkring dig också. Genom att se det lilla i ett hem kan du göra det mycket hemtrevligt och välkomnande för dina gäster. Det är mycket som kan dekoreras – fastna inte vid ditt eget yttre.

Se till att du alltid har ett upplägg av passande och söta dekorationer i hemmet. Det kan t.ex röra sig om servetter med eget tryck, små påsar med tryck att lägga smink i eller en gästbok för besökare att anteckna i varje gång de kommer på besök.

dekoration för hemmetEtt väldekorerat hem gör gott intryck

En fin hy, ett välvårdat hår och en snygg klädsel gör gott intryck på folk i allmänhet, men om de kommer hem till ett ostädat och opersonligt hem så ryker hela intrycket. Med små dekorationer till olika tillfällen förstärks ditt positiva intryck och dina egenskaper får en boost. Att ha små personliga ting i lådorna att ta fram till gäster eller lägga på hyllorna som inredningsprylar, får både dig själv och dina vänner att känna uppskattning. Det visar på omtanke och kreativitet från din sida.

Tänk även på att snygga till dina bakverk eller mat för folk som kommer på fika eller middagsbesök. Det väger upp även för de smakfattigaste kakorna, vilket är att ha i åtanke om du inte är världens mästerkock annars. Bara en sådan enkel sak som blommor fungerar på cupcakes och tårtor men välj ätbara och ofarliga blommor.

Just nu är det väldigt populärt med hortensior och de är ju jättefina så det kan vara frestande att garnera sin bröllopstårta med den, säger Jessica Lyon – trädgårdsexpert.

Precis som smink kan lura betraktaren att dölja kvisslor och blemmor, så kan dekorationer väga upp för annars inte så goda bakverk eller för ett annars ganska spartanskt hem.