Det är inte konstigt att man rynkar på pannan när man försöker att få att vara miljömedveten att gå ihop med att se bra ut. Detta är helt förståeligt. Konsumtion är nämligen förödande för miljön och idag gäller det att man gör med miljömedvetna val när det kommer till i princip allt.

Det innebär dock inte att man behöver se ut som en sopsäck och det kommer allt fler miljömedvetna alternativ hela tiden. Så länge som du shoppar hållbart och tänker dig för kan du fortsätta att shoppa, det finns dessutom stunder i livet när man är i behov av att köpa nytt.

Kläder till barnet

En av dessa stunder kan vara när man är gravid, om det är det första barnet behöver man införskaffa mängder med saker till den lilla bäbisen. Bland annat kommer bäbisen att vara i behov av kläder att ha på kroppen. Genom att välja ekologiska barnkläder tar du ett mer miljömedvetet beslut samtidigt som du väljer kläder som faktiskt är bättre för ditt barn. Det är vanligt att tyger behandlas med mängder med kemikalier och giftiga ämnen som inte är bra för dig eller ett barnet. Ekologiska kläder har inte blivit behandlade på samma sätt och kommer från mer etiska förhållanden. Det sista du vill göra är att klä ditt barn i plagg som eventuellt är giftiga.

Second hand

Man kan även handla mycket second hand, detta är ett utmärkt sätt att spara pengar samtidigt som man kan fynda rejält. När det kommer till kläder finns det mycket fint att hitta second hand och du kommer att ha ett mycket större utbud att välja mellan än om du skulle gå in i en kedja. När man vill skapa en miljömedveten garderob som dessutom är moderiktig är det en bra idé att skapa en garderob med basplagg. Du kan börja med en garderobsrensning för att se vad du har och vad du tycker om att bära, skänk bor de kläder till välgörenhet som du inte längre vill använda eller har behov av. Därefter gäller det att skaffa en del nyckelplagg, nyckelplagg är moderiktiga plagg som sticker ut lite extra och får dig att se ut som att du hänger med på alla de senaste trenderna.