Under hösten och vintern är det extra vanligt att man får problem med torr hud. Med enkla vardagsknep och återfuktande ansiktsmasker kan du bekämpa torrheten på ett naturligt sätt. 

Vi har tidigare skrivit om hur du får vårfin hy, men nu är de kallare årstiderna här. Och det är vinterhyn som behöver sig en rejäl fuktboost! Om du blir torr och fnasig varje gång det blir kallare i luften, utan att egentligen ha hittat något som hjälper mot detta för dig. Så behöver det inte vara försent. Prova tipsen som ges här, det kan faktiskt hjälpa!

Vardagsknep som ger bättre hy

När du sitter vid datorn mycket så är det inte ovanligt att du känner dig torr och stram i huden. Det du ska göra då är att inför skaffa dig en ansiktsspray. Det är perfekt att ta en sprayning i ansiktet mitt under arbetsdagen tillexempel, då kommer din hud att kännas som ny igen. Se ven till att duscha svalare, eftersom varmt vatten torkar ut huden. Köp en ansiktsolja som di kan återfukta din hud med, detta är ett bra komplement till ansiktskrämer, då oljan fuktar mer intensivt och på djupet. Drick mycket vatten och undvik att smörja ansiktet med vattenbaserad återfuktning precis innan du går ut. Med minusgrader i luften blir huden ordentligt nerkyld, något som inte är bra. Byt till en mer återfuktande ansiktstvätt och skrubba bort döda hudceller emellanåt. Gör många återfuktande ansiktsmasker, och det ofta. Här är ett tips på en hemmagjord variant, tagen ur en artikel från MetroMode:

”Avokadomask. Blanda avokadoköttet från en avokado med kvarg, addera en tesked honung. Applicera på de riktigt torra partierna och låt verka en stund och skölj.”