Kroppen består till mestadels av vatten, så när vi inte får i oss tillräckligt och lider vattenbrist påverkar det kroppen något otroligt. Som tur är så är det enkelt att ta hand om sin kropp. 

3868524-milk-splashVissa saker är svåra här i livet, medan andra är så otroligt enkla. Ibland kan det även kännas att de mest simpla saker här i livet kan vara svåra att komma igång med. För enligt en artikel i Expressens hälsodel så behöver vi bara fylla på med lite mer vatten så kommer vi att bli som pånyttfödda. Genom att hålla koll på sina glas vatten, och med det dricka mer än nio glas, så kommer man att märka skillnad – både i hyn och hur man känner sig. Om man vet med sig att man är dålig på att kolla ihåg att dricka vatten är det bra att sätta upp några vanor med att alltid börja dagen med ett glas och sedan avsluta dagen med ett. Sitter man med ett kontorsjobb så kan det vara bra att ha en karaff vid sitt bord så man enkelt kan fylla på. Expressen tar upp många bra hälsoeffekter och här kommer ett utdrag:

  • Ditt humör påverkas till det bättre och du blir även mer effektiv vid träning och mår bättre sen.
  • Är du uttorkad så ser du mer rynkig ut, så tänk att för varje klunk så blir du en rynka slätare.
  • Din ämnesomsättning ökar när kroppen har bra med vatten att jobba med.
  • Vill du jobba med att gå ner i vikt är det bra att tänka på vattnet. Et stort glas vatten ger en större mättnadskänsla samt att du minskar ditt småätande.
  • Sist och kanske viktigast så blir du mer smart om du inte är uttorkad.

Tänk på helheten

Självklart är det viktigt att tänka på helheten med vad du stoppar i dig och kletar på dig. På Livsmedelsverket finns information om vitaminer och avd du bör äta, på http://www.swisslux.se/category/hudv-rd och genom att bli en trogen läsare av ELLE får du många tips på både det ena och det andra som kan bidra till att lyfta dig själv till position ett.