Att shoppa online har länge ansetts vara det absolut smartaste och billigaste sättet att handla skönhetsprodukter på, både för miljön och för plånboken – men nu börjar även de fysiska butikerna att utmana e-handeln på detta område och i framkant går e-butiken Bangerhead som nu öppnat sin första butik med samma dynamiska prissättning som på webben.

shoppa online tangentbortAtt ta strid mot prislapparna är något som e-butiken Bangerhead nu börjat göra genom att öppna sin första fysiska butik i Borås där priserna både visas och ändras digitalt, något som bland annat Veckans Affärer uppmärksammat. Fortfarande kan man dock handla förmånligare online på Bangerhead och få bättre dealar än i den fysiska butiken, men detta till trots ligger man fortfarande i framkant. I ett pressmeddelande som butiken själva publicerat hos pressmeddelandesajten MyNewsDesk skriver man bland annat att målet med den fysiska butiken är att fullt utvecklas med fullskalig digitalisering. Det också med sin prissättning, eftersom att tanken med det hela är att införa en helt och hållet digital shoppingupplevelse i butik. Men något att lägga på minnet är att det fortfarande är mer miljövänligt att handla online.

Bättre för miljön med onlineshoppning

Att fysiska butiker vill synkronisera sin prissättning med samma prislapp som finns på webben handlar främst om att man vill locka konsumenterna till både platser att handla på. I vanliga fall är det nämligen billigare online och dyrare i butik eftersom att man online endast behöver lagerhålla varorna och i en butik måste man stå för lokalhyror och andra kostnader också. Men prisskillnaden är också det som lockar konsumenterna att shoppa på nätet istället, eftersom att man enligt tidningen ehandel.se inte accepterar just den hör typen av skillnader. Något att lägga på minnet är dock att det fortfarande är mer snällt mot miljön att shoppa från nätet än vad det är att ta sig till fysiska butiker, så för den som bryr sig om sina koldioxidavtryck bör fortsätta handla på nätet istället för att sätta sig i bilen och köra ut till butikerna som följer i Bangerheads fotspår – än så länge är det också denna sorts shopping som också är billigast för plånboken och vem vill inte både betala mindre och samtidigt vara mer miljövänlig?