Det råder många frågetecken om huruvida det är bäst med naturlig hudvård eller fräscha till sig med en skönhetsbehandling på klinik. En bra variation kan dock vara det bästa där den naturliga vården blir en extra boost vid en professionell utförd skönhetsbehandling.

Med åldern och genom de olika årstidernas belastning på huden kan du behöva göra olika behandlingar för att återställa hyn till sitt goda skick. Sol, vind, stress, mörker och sorg kan göra att huden förlorar sin glans. Likaså kan sol och även graviditet med mera, orsaka melasma som är bruna fläckar på huden. Genom att googla https://www.inskinity.se/behandlingar/melasma kan du snabbt få en behandling som tar bort de bruna fläckarna och återfå en jämn hudton.

kvinna gör hudvårdSkönhetsbehandlingar och naturvård kan komplettera varandra

Vem har sagt att du måste välja mellan att boka en hudvårdsbehandling eller göra din egen husmorskur hemma? Ofta kompletterar de båda varandra på ett optimalt sätt och många skönhetskliniker rekommenderar också att man gör hemmavård för att underhålla resultatet hemma under tiden, innan det är dags för en ny behandling. Du kan till exempel underhålla det med en blekande ansiktsmask med tomater, citroner och yoghurt och alltid använda solskydd när du går ut. Citroner är även bra för blekning av andra ställen på huden.

Om dina knän eller armbågar är mörkare än resten av kroppen kan du enkelt skrubba dem med lite citron så kommer de att bli ljusare och matcha resten av kroppen

Vissa behandlingar kan givetvis inte ersättas av naturvård, såsom botox eller fillers, men när det gäller ytlig hudvård finns det mycket du kan göra. Melasmabehandling kan inkludera flera olika moment och en kemisk peeling är ett alternativ. Ett annat är IPL som är en form av laserbehandling. Eftervården av dessa är oerhört viktiga för att bibehålla resultatet. Se vad naturen har att erbjuda. Ofta har du hjälpmedel tillgängliga i både kylskåp och skafferi. Skaffa också gärna ekologiska krämer för efterbruk.