Ekologi och intresset för detta område är växande på, vad det verkar, alla fronter. I matvarubutikerna märks det av väldigt mycket att allt mer varor är ekologiska. Frågan är dock hur är med detta i modesektorn? Hur gröna är egentligen de svenska klädkedjorna och var hittar man ekologiska barnkläder?

money-card-business-credit-card-50987-largeI Göteborgs-Posten rapporteras det om hur Sverige är världsetta på ekologisk mat. Försäljningen av varor som är ekomärkta skjuter i höjden runt om i landet i alla matvarubutiker. Danmark som redan tidigare legat på ett förstaplats får maka lite på sig där på toppen, för nu ligger vi nämligen på delad etta. Förklaringen till att svenskarna nått så högt sägs vara att konsumenterna fått både ett större hälsointresse och mer kunskap i området, samtidigt som det finns ett större sortiment ute i matbutikerna.

I Dagens Nyheter kan en läsa om hur till och med ekologisk öl växer i popularitet på Systemet. Ekotrenden har alltså även nått till ölhyllorna och fler lokala bryggerier satsar på att göra sina sortiment helt ekologiska. Man talar om hantverksbryggerier.

Härligt att mat och dryck i allt högre grad är tillverkade med omtanke om miljön, men hur är det med det med kläderna vi köper i ute i butikerna?

Men hur gröna är egentligen klädkedjorna?

Vi köper allt mer kläder och produktionen innebär en tung belastning på miljön. Hur bra är våra klädkedjor på miljövänliga alternativ? – Metro

Enligt artikeln i Metro varierar utbudet av ekologiska kläder på mellan 7 till 18 % av hela utbudet, i klädkedjor som Kappahl, H&M, Åhléns, Vero Moda och Lindex. Vill man hitta mer ekologiska kläder, och det till sina barn, kan man i stället kolla in: http://www.littlebloom.se/category.html/ekologiska-barnklader.