Att shoppa miljömedvetet kan man göra på många olika sätt. Dels gäller det att tänka på vad man handlar, dels göra ett kap som man känner att man inte vill göra sig av med, men även att veta vad man ska göra av det gamla som man inte längre behöver.

”Det senaste decenniet har klädkonsumtionen i Sverige ökat med 40 procent. Varje svensk köper i snitt 12,5 kilo kläder årligen.
Av dem slängs sedan 8 kilo i soporna, där de förbränns.” (läs mer)

2202509-sunglasses (1)Inte för att det är några tunga frågor man behöver tampas med, men när vi läser om hur många kilon vi konsumerar samt slänger är det viktigt att göra det bästa för att bli en så bra miljökämpe som möjligt och samtidigt känna att vi lever tillfredsställande liv. Genom sajten Gratislandet är det enkelt att göra kap då du finner rabattkoder på mängder av olika företag. Vad som även är otroligt bra är att nu har klädföretagen börjat att ta mer ansvar genom att fler och fler väljer att ha olika klädinsamlingar i sina butiker för att göra det enklare för människor att inte slänga sina kläder. Det görs även mer forskning på vad man kan göra med kläderna för att återvinna dem på annat sätt, ett förslag är nu att försöka göra etanol. Det finns som sagt ett stort intresse av att kämpa för att få en grönare och mer hållbar planet. Så, tänkt på att när du väl handlar så se till att göra bra kap och att när du tröttar på något så tänk att det finns ett anat liv för produkten.