Det har blivit väldigt populärt de senaste åren att marknadsföra hårvårdsprodukter som naturliga och ekologiska. Men många av dessa produkter har visat sig innehålla farliga och allergena ämnen som inte alls kan klassas som naturliga.

190099-nuclear-symbol

Många av de hudprodukter som marknadsförs med att de innehåller ämnen direkt från växtriket, innehåller i själva verket farliga ämnen. Detta konstaterar man i Göteborgs-Posten efter att ha granskat flera av de hudprodukter som ska vara naturliga. Granskningen visar att man måste vara kritisk när man handlar naturliga eller ekologiska produkter. Samtliga produkter innehöll nämligen ämnen som kan vara allergiframkallande eller irriterande vid kontakt med hud.

Svårt veta om produkter är naturliga

Om man alltså inte kan lita på de som gör produkterna när de skriver att produkterna är naturliga och ekologiska, hur ska man då göra som konsument för att använda naturliga produkter? Egentligen finns det inte så mycket som man som konsument kan göra, utan själva tillverkningen måste fingranskas för att man ska få reda på om ingredienserna är naturliga. Något man dock kan göra är att köpa hårvårdsprodukter från något apotek, eftersom de ofta är väldigt noga med att kolla på att produkterna är skonsamma och naturliga. Exempelvis kan man klicka in på apomera.se och köpa någon av de produkter som finns där. Och även läsa mer om företaget på deras sociala medier.

Billigare produkter bättre

Något annat som är oerhört bra med de produkter som säljs på apoteken är att de ofta har ett bra pris. De lyxkrämer som finns att köpa är enligt Metro sämre än de hudkrämer som man kan köpa för en femtiolapp. Detta gäller framförallt när det gäller återfuktning och krämer från Aco eller Nivea, visar sig ha mycket bättre återfuktningsförmåga än produkter från Clinique eller Body Shop.