Vi människor blir allt mer medvetna om hur vi bör leva våra liv på bästa sätt, men det gäller att hänga med i trenderna om vad forskarna säger. Nu ropar de om att vi ska tänka till innan vi sväljer ett kosttillskott av Omega 3.

1088368-gel-capsuleVi blir allt mer medvetna om vad vi stoppar i våra kroppar och vad vi även stoppar på oss – både på våra kroppar gällande kläder men även hudvårdsprodukter. Vi har tidigare skrivit om att vi i Sverige ligger  i framkant när det kommer till att finna bättre produkter att omge oss av, och vi tar till oss de nya skönhetsråden med hull och hår. Men när det kommer till kosttillskott verkar det inte gå lika fort att ändra om, för hur kan något som hyllats så mycket nu vara potentiellt farligt? så är det iallafall när det kommer till fiskleverolja, Omega 3. Nu höjer forskarna rösterna om att vi bör välja bort detta kosttillskott i väntan på mer forskning som får utröna pillrets framtid.

Ät riktig fisk

Människan gör det ibland lite för enkelt för sig. Vad som är det bästa är att man ska försöka leva ett så bra liv som möjligt och med det få i sig så bra näring som gör kroppen glad. Detta gör man genom att välja bra råvaror och äta en kost som täcker in allt det man bör få i sig. Gör man det behöver man inte tillskott. Är man vegan är det extra viktigt att fundera på hur man lever och äter för att tillgodose kroppen med vad den behöver.

För att runda av detta inlägg kan det sägas att om vi blir mer medveten om hur vår värld ser ut och hur mycket olika sjukdomar ökar så är det viktigt att fundera på hur vi lever för att göra det bästa frö oss själva samt vår omgivning och vår framtid här på jorden. Det är enkelt, det är bara att börja en ny och hälsosammare vana.