En ny trend inom smink och skönhet är så kallad contouring. Med hjälp av smink framhäver man sina bästa drag och tekniken har blivit oerhört populär.

2635831-brush-and-powder

Realitystjärnan Kylie Jenner har länge blivit anklagad för att ha gjort alla möjliga typer av plastikoperationer men nu slår hon ifrån sig de ihärdiga ryktena, en gång för alla. I den här artikeln kan man läsa att hennes förklaring till varför hennes utseende ändrats mycket den senaste tiden helt enkelt beror på smink. Den senaste tiden har hon lärt sig ett gäng nya sminktekniker för att få till sin look. Framförallt handlar det om den hyfsat nya sminktrenden contouring. Och Jenner hävdar att just contouring har förändrat hennes liv eftersom hon nu kan se ut precis så som hon vill, enbart med hjälp av en smart sminkning.

Förändra ansiktet

Det är dock inte bara Kylie Jenner som har anammat trenden med contouring, utan en mängd sminkentusiaster, kändisar och ”vanliga” människor har börjat sminka sig på det här sättet. I och med att sminktekniken blivit så populärt har utbudet av produkter för contouring ökat avsevärt och nu finns en produkt som passar alla typer av plånböcker. Men varför ska man då använda sig av contouring? Den främsta anledningen är att man vill förändra sitt ansikte genom att framhäva något, förminska något eller fördjupa något. Man kan alltså i princip sminka fram den perfekta näsan, snygga kindben och skulpturerna om sin egen käklinje.

Så går det till 4083555-businesswoman-putting-on-makeup

En annan fråga som många har om contouring är självklart hur man gör. Det krävs lite olika tekniker för olika typer av ansiktsformer och har man exempelvis ett ovalt ansikte kan man inte sminka sig på samma sätt som en som har ett långsmalt ansikte. Det finns mängder av guider och filmer på nätet som visar hur man gör. Men har man exempelvis ett runt ansikte går det till ungefär så här:

  • Använd mycket highlighter i pannan, lite i mitten på hakan och i inre ögonvrårna.
  • Använd en ljusare ton runt munnen och kinderna bör ges en varmare nyans med hjälp av rouge.
  • Vill man få näsan att se smalare ut kan man applicera en mörkare nyans på sidorna av näsbenet. Läs mer.

Nytt med spraytan contouring

Det är dock inte bara i ansiktet som man kan använda sig av contouring, utan det fungerar även på kroppen. På inquisitr.com kan man läsa om att så kallad spraytan contouring är riktigt hett. Med hjälp av en sådan här typ av contouring kan man både dölja sina celluliter och få rumpan att se lyft ut. Man kan även få benen at se mycket smalare ut än vad de egentligen är. Vad gäller överkroppen kan man med hjälp av spraytan contouring få magmusklerna och armarna att se mer tonade ut. Självklart är det enklare att åstadkomma detta om man redan har lite muskler, men det går att trolla fram muskler även hos den som inte har dem. Precis som med contouringen i ansiktet kan man hitta en massa smarta tips och tricks på nätet i både textform och videoform.