Skönhetsindustrin växer, och även så i Sverige. De senaste åren har det blivit allt mer populärt hos svenskarna att föryngra sig genom estetiska injektioner. Fler väljer sprutorna framför knivarna när det kommer till skönhet.

6991224-bottox-beauty-treatment

Allt fler svenskar väljer att piffa till sig och försöka se yngre ut med estetiska injektioner, rapporterar mvt.se. Den del av skönhetsbranschen som inte innefattar kirurgi har vuxit snabbt och i dag väljer många bort kniven och satsar istället på sprutan. Den största kundgruppen som skönhetskliniker ser är kvinnor över 40 år som vill bromsa åldrandet. De flesta vill inte förändra sitt utseende utan återskapa sitt utseende som det var för några år sedan. Det ska helst se så naturligt ut som möjligt och man ska inte kunna se att något är tillfixat.

Finns ingen lag som reglerar

Det finns mängder av kliniker runt om i landet som kan föryngra kunderna genom fillers och botox. I Stockholm finns exempelvis http://narvaderma.se/, som har ett väldigt bra rykte och legitimerad personal. Just att personalen är legitimerad är det väldigt viktigt att man håller koll på, även om man bara ska göra estetiska injektioner. Det finns för tillfället nämligen ingen lag på att folk som jobbar inom skönhetsbranschen måste vara utbildade, vilket självklart innebär en risk för den som behandlas. Läs mer.

Marknaden växer för varje år

De estetiska injektionerna har som sagt blivit allt vanligare och något som endast varit okej i storstäder som Stockholm, börjar nu även sprida sig ut i landet. Varje år växer marknaden för dessa ingrepp med 10-15 procent, skriver Svd. En utav de fillers som används mest är till och med framtagen i Sverige. Det svenska företaget Q-Med har utvecklat Restylane som är en hyaluronsyra av icke-animaliskt ursprung och denna filler är en utav de absolut populäraste.